Madrid: Congresul ”Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul!”

42

Sala 2 [640x480]

Noi discipoli s-au botezat la Congresul Martorilor lui Iehova din Ajalvir

Peste 1800 de persoane au asistat în intervalul 5 -7 iulie, în Sala de congrese a Martorilor creștini ai lui Iehova din Ajalvir, în apropiere de Madrid, la congresul de district de trei zile cu tema ”Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul!”, în limba română. Deoarece în prezent opinia că adevărul este relativ cunoaște o largă răspândire, programul congresului a accentuat că adevărul poate fi găsit și a îndreptat atenția spre sursa adevărului, Biblia.

Vineri a fost pusă în scenă drama „Ia aminte la lucrările minunate ale lui Dumnezeu!”, bazată pe cartea biblică Iov. În cadrul ultimului discurs al primei zile de congres, ”Credeți declarația inspirată a adevărului, nu declarația inspirată a rătăcirii”, au fost lansate cinci noi pliante, intitulate „Ce credeți despre Biblie?”, „Ce credeți despre viitor?”, „Care este cheia fericirii în viața de familie?”, „Cine conduce în realitate lumea?”, „Se va sfârși vreodată suferința?”.

Sâmbătă s-a analizat importanța botezului creștin, după care au fost botezați prin scufundare în apă 21 de noi discipoli. Aceștia au ajuns să facă pasul botezului în urma studiului biblic personal efectuat de fiecare în parte. Discursul „Umblați drept, după adevărul veștii bune” a fost o ocazie excelentă pentru lansarea cărții ”Imitați-le credința”, care îndeamnă cititorii să urmeze exemplele femeilor și bărbaților fideli din vechime.

În după amiaza ultimei zile a congresului, duminică, s-a pus în scenă o altă piesă de teatru cu titlul ”Să ne pregătim inima pentru persecuții”, inspirată din cartea biblică Estera. Congresul s-a încheiat cu impactantul discurs: ”Rămâneți ferm stabiliți în adevăr!”. Intrarea a fost gratuită, deoarece aceste  întruniri ale Martorilor se susțin în întregime prin donații benevole.

Se calculează că la cele 32 de congrese ce se vor desfășura în 2013 în Spania vor asista peste 145.000 de persoane. Programul se va prezenta în toată țara în limbile spaniolă, germană, arabă, chineză, daneză, franceză, engleză, limbajul semnelor spaniol, norvegiană, poloneză, portugheză, română, rusă și suedeză.

Julián de Andrés, purtător de cuvânt al Martorilor, a precizat că pentru a afla datele şi locurile unde se vor ţine în acest an congresele de district „Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul!“ se poate consulta site-ul oficial al Martorilor lui Iehova, jw.org, secţiunea Evenimente & Activităţi.

Pentru mai multe informaţii:

Contacte locale: J.M. Nieves, reprezentant al Departamentului Ştiri al Congresului în limba română de la Ajalvir-Madrid, tel. 910.066.288 – 600.736.886, şi Daniel Văcar, reprezentant al Departamentului Ştiri al Congresului în limba română de la Ajalvir-Madrid, tel. 693.623.535

Naţional: A. Matos, Secţiunea de Informaţii Publice, tel.: 918 879 770

Internaţional: J. R. Brown, Biroul de Informaţii Publice, tel.: +1 718 560 5000