Madrid: Ambasadorul României în Spania a participat la conferința organizată de „Nueva Economía Fórum”

 

Vineri, 27 mai a.c., ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan a participat la conferința organizată la Madrid de „Nueva Economía Fórum”, în cadrul căreia invitatul principal a fost primarul orașului Sevilla, Antonio Muñoz Martínez, se precizează într-un comunicat.

La conferință au participat personalități recunoscute din lumea politică, economică, socială, de afaceri și jurnalistică, reprezentanți ai unor instituții europene, agenți sociali, lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile și ai mass-media.

Atenția primarului Antonio Muñoz Martínez a fost centrată pe teme esențiale ce privesc viitorul orașului Sevilla, precum: implicarea oamenilor de afaceri locali, intenția de găzduire a Agenției Spațiale Spaniole și atragerea de noi investitori, dezvoltarea tehnologică și oferirea de credit inovației în lupta împotriva schimbărilor climatice, creșterea economică, dezvoltarea turistică bazată pe îmbunătățirea infrastructurii locale, se menționează în comunicat.

La eveniment a participat și Isabel Rodríguez García, ministrul Politicilor Teritoriale și purtător de cuvânt a guvernului spaniol, care a subliniat în cuvântul de introducere importanța fundamentală pe care o au primarii în crearea caracterului și a amprentei politice asupra propriului oraș.

Ambasadorul George Bologan a apreciat oportunitatea participării la acest eveniment în vederea cunoașterii realităților și proiectelor locale, cu posibilitatea dezvoltării unor viitoare colaborări bazate pe relații instituționale de succes.

Primarul Antonio Muñoz Martínez i-a adresat ambasadorului român invitația de a vizita Sevilla apreciind, totodată, prezența comunității românești și a activității consulatului general.

Participarea la eveniment a permis și un schimb de mesaje ale demnitarului român cu ministrul Isabel Rodríguez García privind cooperarea teritorială.

„Nueva Economía Fórum” promovează schimbul de idei și contrastul de opinii în toate domeniile care privesc societatea.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei