Lansarea europeană a cărţii „European Union: Views from Brussels” – Dan Luca

67

Avem marea onoare de a vă invită la lansarea europeană a cărţii „European Union: Views from Brussels”, de Dan LUCA.

Evenimentul va avea loc în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles, miercuri, 4 decembrie 2013, de la ora 18:30.

Materialul cuprins în această carte este o reflectare a ideilor care au fost publicate pe blog (www.casaeuropei.blogspot.com), la data respectivă, menţinând astfel un „parfum” al perioadei în care acestea au fost scrise (2009-2013). Masa critică editorială este prezentată cronologic, existând totuşi o segmentare pe anumite teme abordate: EU Actors & EU Citizens, Future EU, EU Communication, România în the EU, Management & Business, EU Education şi Technology & Media.

Multe mulţumiri celor care au crezut în acest proiect: Dl Johannes Swoboda, europarlamentar şi lider al Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European şi Vasile Puşcaş, profesor eminent, pentru amabilitatea lor în redactarea prefaței acestei cărţi.

Poster-BXL-0412 [640x480]

Pentru cei interesaţi de a participa, va rugăm să confirmaţi interesul dvs. la: dan.luca@psdbruxelles.eu, până la 26 noiembrie 2013.

Cu respect,
Dan Luca
Tel: +32 485 624 542

„Pentru alegerile europene din 2014, va fi important ca informarea şi comunicarea să funcţioneze în ambele sensuri, de la stat membru la instituţiile UE şi de la Bruxelles la Bucureşti, Baia Mare, Timişoara şi Iaşi. Prin urmare, salut faptul că Dan Luca, cu această colecţie de articole, îşi propune a reduce decalajul între Europa şi ţara sa de origine, România”- Hannes SWOBODA, preşedintele Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

„Acest volum realizat de Dan Luca, European Union: Views from Brussels, este un exerciţiu de comunicare europeană – atât pentru cetăţenii europeni cât şi pentru experţii în politici europene. Titlul evidenţiază convingerea personală a autorului în susţinerea proiectului european. Dacă notele publice sunt realizate din Bucureşti, Bruxelles, Cluj – Napoca sau în alte locuri din Uniunea Europeană, mesajul central este acela că cetăţenii tuturor statelor membre ale Uniunii Europene doresc o transformare structurală a UE ” – Prof. Vasile PUŞCAŞ.