Italia: Festivalul Internațional PROPATRIA – Tinere Talente Românești, Ediția a IV-a

50

1 (41) [640x480]

Începând cu anul 2011, Asociația culturală româno-italiană PROPATRIA din Roma/Italia, a creat și organizat „Festivalului Propatria – Tinere Talente Românești”.

Acest festival se caracterizează printr-o continuă căutare, identificare, promovare, încurajare și premiere a copiilor, adolescenţilor și tinerilor, care fac performanță în diverse domenii de activitate, în artă, muzică, sport, știință etc., pregătindu-se și concurând sub drapelele și pentru țările în care se află temporar sau permanent, obținând rezultate remarcabile.

„Reprezintă o datorie comună a noastră, a celor care trăim departe de România și în aceeași măsură a instituțiilor competente din țară, de a păstra sau crea în sufletul acestor adevărați ambasadori ai României, sentimentul de identitate națională, de a le face cunoscute și apreciate rezultatele de care suntem mândri. Realizarea acestui proiect internațional, a reprezentat încununarea cu succes a eforturilor și sacrificiilor pe care echipa Propatria, alcătuită din câțiva români inimoși, le-a pus în slujba unui ideal: acela de a evidenția în „vitrina” comunității, excelența si succesele obţinute de conaţionalii noştri, în concurenţă cu ei înşişi şi cu colegii şi prietenii lor de alte naţionalităţi alături de care trăiesc în afara graniţelor. „Festivalul Propatria – Tinere Talente Românești” nu este numai o modalitate de punere în valoare a excelenței românești de peste hotare ci și o încercare de consolidare a diasporei românești, de facilitare a contactului direct între tinerii români de prestigiu.

Dacă anul 2013 a reprezentat pentru Festival un salt calitativ în urma transformării acestuia într-un eveniment internațional, anul 2014 va fi marcat și de creșterea și amplificarea evenimentelor, ediția din acest an fiind constituită din două sesiuni: sesiunea de vară, care va avea loc la Roma în perioada 15 iunie – 1 iulie (Gala Tinerelor Talente fiind preconizată pentru 28 iunie), și a doua sesiune în luna septembrie/octombrie, care se va desfășura în România.

Prin crearea celei de a doua secțiuni în România, avem în atenție promovarea și implicarea mult mai activă a tinerilor din patrie și de peste hotare care fac excelență. Punerea în contact direct a tinerilor români de valoare din țară cu cei din diaspora va contribui la strângerea legăturilor între ei și se va constitui un schimb de experiență reciproc (pentru început în Italia și România), realizarea de master-classes susținute de către muzicieni, artiști și profesori consacrați la nivel european și mondial, precum și, cultivarea sentimentelor de identitate, apartenență și mândrie națională ale tinerilor români de pretutindeni.”, a menționat Mioara Moraru Cristea – vicepreședinte Asociația culturală româno-italiană PROPATRIA – Roma/Italia.

Occidentul Românesc este unul dintre colaboratorii din Spania a celei de a IV-a ediție a Festivalului Internațional Propatria.

Stimați cititori, dacă aveți cunoștință despre copii, adolescenți și tineri români până în 30 de ani, din Spania, care au obținut performanțe în diverse domenii, vă rugăm să ne contactați la: redactia@occidentul-romanesc.com sau la telefon: 617 080 531.