Garda Civilă spaniolă a arestat zece persoane pentru „apologia actelor de terorism” şi invocarea ETA

55

Computer+hacking+app

Garda Civilă spaniolă a arestat zece persoane din diverse regiuni ale ţării pentru „apologia actelor de terorism” şi invocarea ETA pe reţele de socializare, după aproximativ 20 de arestări la sfârşitul lui aprilie, a anunţat joi Ministerul de Interne al Spaniei, citat de AFP.

Cele zece persoane sunt suspectate că ar fi comis „delicte de apologie a terorismului” în relaţie cu organizaţia separatistă bască, precum şi „acte de umilire a victimelor terorismului”, potrivit ministerului.

Aceste arestări constituie a doua fază a unei operaţiuni care a fost lansată la sfârşitul lui aprilie cu „arestarea a 20 de persoane” pentru delicte similare, informeză ministerul spaniol de Interne.

„Unele comentarii postate pe reţele de socializare îndemnau ETA (care a renunţat la lupta armată în octombrie 2011) să atenteze şi evocau într-un mod umilitor traumele fizice suferite de victimele terorismului”, a adăugat sursa citată.

Mai mult decât atât, unele postări îndemnau la atacuri ţintite vizând anumite persoane. La fel ca în cazul primului val de arestări, persoanele suspectate provin din regiunea Navarra, Madrid şi Castilia-La Mancha.