Familia primarului din Baia-Mare sub lupa DNA: Soacra, acuzată de tentativă de manipulare a justiției

DNA a intervenit într-un caz sensibil, reținând soacra primarului din Baia Mare într-un flagrant delict. Aceasta viza încercarea de a influența procesul judiciar în care primarul a fost condamnat în prima instanță la închisoare cu executare, precizează observatornews.ro/.

În cadrul acestui flagrant, s-a descoperit că femeia în cauză încerca să obțină o sentință mai blândă pentru ginerele său prin intermediul uneia dintre judecătoarele din complet, folosindu-se de conexiuni personale, în speță, mama acesteia.

Conform DNA, din dosarul inițial trimis în judecată în septembrie 2018, s-a disjuns și s-a format un alt dosar cu privire la Cătălin Cherecheș pentru presupuse infracțiuni precum abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, efectuarea de operații financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește. Dosarul mai vizează și alte persoane implicate în aceste presupuse activități ilegale.