Fabrica mărcii Volkswagen din Spania își reia activitatea

Fabricile mărcii Volkswagen îşi vor relua activitatea treptat. Producţia va începe iniţial la Zwickau şi Bratislava (Slovacia) începand cu 20 aprilie. Celelalte fabrici din Germania, Spania, Portugalia, Rusia şi SUA vor relua activitatea din 27 aprilie, informează compania.

Ulterior, în cursul lunii mai, vor începe treptat activitatea de producţie şi fabricile din Africa de Sud, Argentina, Brazilia şi Mexic.

„Odată cu slăbirea resticţiilor am stabilit o serie de condiţii pentru reluarea treptată a producţiei. Volkswagen s-a pregătit intens pentru aceste etape în ultimele trei săptămâni. Am dezvoltat un catalog cuprinzător cu măsuri pentru protecţia sănătăţii angajaţilor şi am restablit lanţurile de aprovizionare”, a delarat Ralf Brandstätter, COO al mărcii Volkswagen.

Divizia de Componente Volkswagen a început deja să reia producţia treptat la fabricile din Brunswick şi Kassel din 6 aprilie, urmând ca și fabricile din Salzgitter, Chemnitz şi Hanovra, precum şi cele din Polonia din 14 aprilie, pentru a sigura componente autoturismelor produse în China.

În reluarea activităţii, compania poate să apeleze şi la experienţa dobândită odată cu lansarea producţiei din China, acolo au fost luate numeroase măsuri de protecţie şi s-au implementat cu succes. 32 din 33 de fabrici din China au reînceput producţia. Nu au fost raportate cazuri de coronavirus printre angajaţii de acolo.