DRP: Programul de tabere ARC 2022, la final

Sâmbătă, 20 august 2022, începând cu ora 12:00, la muzeul Cetatea Neamț din orașul Târgu Neamț, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului va marca închiderea celei de-a XIII-a ediții a Programului de tabere „ARC”.

Ceremonia de închidere va reuni reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului, ai misiunilor diplomatice ale României în străinătate precum și ai autorităților publice locale județene din județul Neamț.

La ediția din acest an au participat peste 1.200 de elevi, studenți și tineri din 17 state aflate în jurul granițelor și Balcani, precum și din diaspora.

Timp de cinci săptămâni, profesori și voluntari din toate colțurile lumii le-au oferit copiilor și tinerilor etnici români de pretutindeni, momente de neuitat prin intermediul atelierelor de limbă română, pictură, muzică, geografie, istorie, cultură și civilizație românească.

Informații suplimentare
Programul de tabere ARC, inițiat de DRP şi destinat elevilor şi tinerilor români din afara granițelor țării, a fost organizat în Centrele de Agrement Oglinzi, județul Neamţ și Sângeorz -Băi, județul Bistrița-Năsăud, începând cu 18 iulie, în serii consecutive de câte şapte zile.

La Oglinzi, au fost organizate cinci serii în perioadele: 18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august, 8-15 august, 15-22 august 2022. La Sângeorz-Băi, au fost organizate patru serii a câte 7 zile în perioadele : 18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august 2022, 8-15 august 2022.

Timp de cinci săptămâni, elevi și tineri români din Ucraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Franța, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Belgia, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Canada, SUA și Irlanda de Nord au redescoperit frumusețile României și s-au reconectat la obiceiurile și tradițiile românești.

Comunicat și foto: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni