Doi gălățeni, la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart – IKA/Olympiade der Köche 2020

Maestru în arte culinare Cerasela Lungu şi chef Bogdan Cozma sunt gălățenii care vor participa la Olimpiada Gastronomică (IKA/Olympiade der Köche 2020) de la Stuttgart, Germania. Cerasela Lungu este căpitanul uneia dintre echipele regionale, iar Bogdan Cozma face parte din echipa naţională de seniori, care reprezintă România la prestigioasa competiţie gastronomică internaţională, scrie viatalibera.ro.

Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart se desfășoară între 14 și 19 februarie 2020, eveniment la care România este reprezentată de patru echipe: două naţionale (una de juniori şi una de seniori) şi două regionale – la trei categorii: „National Teams”, „Junior National Teams” şi „Regional Teams”.

Una dintre echipele regionale, „Casa Boierului din Deal”, este formată din chefi din mai multe zone, printre care Galaţi şi Brăila: Cerasela Lungu (căpitan), Cecilia Ene, pastry chef Vera Maxim, Ionuț-Cătălin Arsene, Flavius Afilipoaie, Florin Popa şi Paul Ionuţ Secară. Cerasela Lungu este gălăţeancă, iar colegele ei, Vera Maxim şi Cecilia Ene sunt din Brăila.

„Olimpiada are loc odată la patru ani, iar noi suntem deja la a treia participare. La aceeași categorie, la Olimpiada Culinară de la Erfurt am obținut bronz, iar Vera Maxim, la individual, argint. La Olimpiada de la Luxemburg am câștigat argint şi bronz, dar şi aur prin Daniel Brătescu, la individual, pentru sculptură în ou. Acum mergem cu inima deschisa, dornici de a lua aurul”, a declarat Cerasela Lungu.

„Participarea noastră la această competiție contează foarte mult pentru gastronomia românească. Avem, însă, nevoie să fim susținuți, în special de autorități, care sunt destul de dezinteresate în promovarea ţării prin prisma acestei nişe. Am lucrat şi în Anglia, iar acolo, noi, românii avem reputaţia angajaţilor care lucrează mult, dar ineficient. Îmi doresc să schimbăm această idee împreună: România oferă CALITATE, nu cantitate”, a menționat pentru sursa citată, Bogdan Cozma.