Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter, în apropierea coastelor Spaniei

cutremur mediterana

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineaţă, 25 ianuarie 2016, în Marea Mediterană, în apropierea coastelor Spaniei, fiind resimţit în Andaluzia, de la Málaga, Granada, Jaen şi până la Sevilla, dar şi în enclava spaniolă Melilla, relatează elpais.com

Potrivit Institutului Naţional de Geologie, seismul s-a produs la ora 4.22 (ora Spaniei), în Marea Alborán (vestul Mediteranei), în apropiere de Al-Hoceima (Maroc), la o adâncime de zece kilometri. Institutul american de Geofizică (USGS) a estimat iniţial că seismul a avut 6,6 grade pe scara magnitudinii momentului, dar ulterior l-a revizuit la 6,1, menționează elpais.com

Nu există victime sau prejudicii majore. Conform guvernului regional, la 112/Andaluzia s-au înregistrat peste 250 de apeluri!

USGS a precizat că epicentrul cutremurului a fost localizat la 62 de kilometri nord de oraşul marocan Al-Hoceima şi la 164 de kilometri est-sud-est de Gibraltar. Cutremurul a fost urmat la scurt timp de un alt seism, cu magnitudinea de 5,3, a adăugat USGS, estimând că există şanse reduse să se înregistreze victime şi pagube.

În februarie 2004, un cutremur cu magnitudinea 6,3 care s-a produs în apropiere de Al-Hoceima a provocat moartea a 631 de persoane.