Cum arată Spania în aceste zile

6

Autoritățile de la Madrid au decis să ia măsuri drastice pentru a limita răspândirea bolii și a impus o „închidere” fără precedent. În aceste condiții, 47 de milioane de spanioli sunt obligați să stea în auto-izolare timp de 15 zile. Spaniolii vor avea voie să iasă din case doar ca să își cumpere alimente, să-și procure medicamente, să meargă la doctor, să se ducă la muncă sau în caz de urgențe majore.

Sâmbătă și duminică, străzile orașelor spaniole erau pustii. Restaurantele, cafenelele și micile afaceri erau închise. Transportul în comun funcționează, dar la o capacitate redusă cu 50%. Tot mai puține zboruri internaționale aterizează în Spania.

În mijlocul unei crize fără precedent, spaniolii din toată țara s-au mobilizat sâmbătă, 14 martie a.c., și la ora 10 PM, au ieșit la balcoane pentru a aplauda personalul medical din țară, care face eforturi să țină sub control situația.

Oamenii din toate colțurile țării au postat clipuri pe Social Media cu hashtag-ul #AplausoSanitario. Un moment emoționant a avut loc pe stadionul San Mames, din Bilbao, în Țara Bascilor. „Mulțumim că aveți grijă de noi!” a fost mesajul afișat, cu litere uriașe.