Cu cine au votat românii din străinătate la alegerile din 11 decembrie 2016

7

Uniunea Salvați România (USR), partid înființat în urmă cu 6 luni și condus de Nicușor Dan, a câștigat alegerile în rândul românilor din diaspora, depășind PNL atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, conform greatnews.ro

Datele centralizate până la această oră arată că USR a reușit să obțină aproape 30% din voturile românilor din diaspora. În total, în străinătate au votat 103.291 de români.

Iată câți români din diaspora au votat cu USR, potrivit Știrile ProTV:

SENAT
USR 28.4%
PNL 26.3%
PMP 24.6%
PSD 10%
ALDE 3%
UDMR 2.4%

CAMERA DEPUTATILOR
USR 28%
PNL 26,1%
PMP 23.8%
PSD 10%
ALDE 2.9%
UDMR 2.4%

S-au numărat 99% din voturi. Câți parlamentari va avea fiecare partid. USR nu a reușit această performanță în niciunul dintre județele României, nici măcar în București, unde a obținut 24,5% la Senat și 25,1% la Camera Deputaților, fiind depășit de PSD.

La nivel național, după numărarea a 99% din voturi, USR a obținut 8,97% la Senat și 8,92% la Camera Deputaților.

„Ziua alegerilor s-a încheiat. Este o victorie incredibilă pentru un partid care a luat naștere în urmă cu doar 6 luni. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au votat, celor care au strâns semnături, au donat pentru noi sau care au ieșit în stradă pentru USR. Tot ce ați făcut pentru noi cu atât entuziasm și cu atâta bună credință ne obligă. Reprezentanții noștri în Parlament au datoria să își țină promisiunile din campanie, iar noi ca partid să continuăm să creștem pe aceleași coordonate: integritate și competență. Mulțumesc!”, a comentat Nicușor Dan pe Facebook.