Corina Crețu și Jean-Claude Juncker participă la Conferința anuală a regiunilor ultra-periferice din Las Palmas de Gran Canaria

În perioada 22-23 noiembrie a.c., comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va participa alături de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, la Conferința anuală a regiunilor ultra-periferice, care se va desfășura în prezența Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, în Las Palmas de Gran Canaria, Insulele Canare, Spania.

Joi, 22 noiembrie, comisarul european Corina Crețu va lansa, împreună cu ministrul regional pentru politică teritorială, dezvoltare durabilă și securitate, doamna Nieves Lady Barreto Hernández, grupul de lucru pentru gestionarea deșeurilor, și va vizita împreună cu ministrul regional pentru educație, doamna Soledad Manzón Cabrera, proiectul centrului integrat de formare profesională de la Villa de Agüimes.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va vizita platforma oceanică a Insulelor Canare PLOCAN, și alături de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, va participa la dineul oficial din cadrul Conferinței regiunilor ultra-periferice (nouă regiuni situate la mii de km de continentul european). De asemenea, comisarul Corina Crețu se va întâlni cu domnul Daniel Gibbs, președintele Insulei Sfântul Martin, din nord-estul Caraibelor, America de Nord.

Vineri, 23 noiembrie, președintele Jean-Claude Juncker va susține un discurs în sesiunea de deschidere a Conferinței anuale, care va putea fi urmărit în direct pe EbS. Comisarul pentru politică regională Corina Crețu va participa la prezentarea proiectului FORWARD și va susține un discurs în încheierea Conferinței anuale, urmat de o conferință de presă alături de președinții regiunilor ultra-periferice. La finalul vizitei, comisarul Corina Crețu va avea întâlniri cu președintele guvernului Insulelor Canare și cu președintele guvernului Insulelor Azore.

Vizita comisarului european Corina Crețu și a președintelui Jean-Claude Juncker are loc la un an de la lansarea noii strategii UE pentru regiunile ultra-periferice, prezentată în Guyana de președintele Comisiei Europene și președintele francez Emmanuel Macron. Acest parteneriat consolidat presupune, în mod special, un tip de asistență personalizată pentru aceste regiuni, în cooperare cu statele membre cărora le aparțin, pentru a le sprijini în utilizarea propriilor atuuri specifice, în crearea de oportunități pentru locuitorii lor, și în realizarea de beneficii din procesul de globalizare.

A consemnat: Ilinca Fodor – Occidentul Românesc