Consulatul General al României la Sevilla – Ziua studentului român

Ziua studentului român, o modalitate de a te regăsi aproape de România chiar și la mii de kilometri distanță.

În incinta Universității din Sevilla (US), s-a desfășurat, joi, 3 noiembrie 2022, Ziua studentului român, un eveniment dedicat studenților, acțiune care reprezintă un mod de interacționare și descoperire a României din punct de vedere lingvistic, cultural, istoric, turistic și bineînțeles, din punctul de vedere al potențialului țării noastre ca destinație de studii.

În paralel cu derularea evenimentului, în incinta Centrului de Inițiative Culturale al Universității Sevilla (CICUS), a fost prezentată expoziția fotografică „Satul românesc – oameni și meșteșuguri”, a artistului român Sorin Onișor.

Inițiativa oficiului consular s-a născut din dorința de cunoaștere reciprocă a studenților români și spanioli, aceștia putând deveni punți de legătură între România și Spania, consolidând, și la nivel universitar, prietenia ce leagă cele două țări.

Evenimentul a fost organizat de Consulatul General al României la Sevilla și Universitatea din Sevilla (US), în parteneriat cu Lectoratul de Limbă Română din cadrul US și Institutul Cultural Român de la Madrid.

Activitatea s-a încheiat cu difuzarea filmului artistic Maria, Regina României, prilej cu care am dorit să marcăm aniversarea a 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia a Suveranilor României Mari: Regele Ferdinand și Regina Maria (15 octombrie 1922).

Comunicat și foto: Consulatul General al României la Sevilla