Campania umanitară „Strigăt de disperare”

Luni, 16 ianuarie 2012, la sediul din Tarancón al Asociației Hispano Române din provincia Cuenca, s-a desfășurat o conferință de presă în care a fost prezentată o balanță a campaniei umanitare „Strigăt de disparare” inițiată de către asociație în colaborare cu Occidentul Românesc, cu scopul de a strânge fondurile necesare achiziționării unui scaun medical special necesar lui Alin Rus, de 15 ani, care suferă de o boală teribilă: tetrapareză spastică.
La întâlnire au fost prezenți: Juan Alfaro, viceprimar al orașului Tarancón, Perpetuo Navarro, preotul paroh de la Fuente de Pedro Naharro, Torrubia del Campo și El Acebrón, Violeta Vartic președinta asociației, Monica Pană mama lui Alin Rus, și nu în ultimul rând, membrii voluntari ai echipei coordonatoare a acestei campanii: Lena Scridon, Adrian Mureșan, Iulia Mureșan, Rodica Hoalbă, Chisbag Paraschiva și Anca Lovaszi. Din partea mediilor de comunicare au fost participat: CNC Cuenca, Tele Tarancón și ziarul El Dia de Cuenca.
A fost prezentat din nou, pe scurt, cazul lui Alin de către preotul Perpetuo Jimenez, cel care cunoaște de mulți ani suferința acestei familii, ajutându-i ori de câte ori a fost nevoie. Preotul Perpetuo Jimenez a reușit să strângă o frumoasă sumă de bani pe care a donat-o în scopul achiziționării scaunului special.
Au luat cuvântul membrii echipei coordonatoare ai campaniei, care au precizat că au fost donați până în momentul întâlnirii suma de 2.787 euro din cei 5.425 euro necesari, motiv pentru care campania v-a continua până la atingerea obiectivului, respectiv, achiziționarea scaunului medical. În acest sens, noi pușculițe vor fi prezente în magazine și localuri, se vor trimite apeluri  în rețelele de socializare și se vor organiza diverse ateliere pentru realizarea unor obiecte destinate vânzării.
Echipa coordonatoare a campaniei umanitare a mulțumit tuturor celor care au participat la campanie, printre aceștia numărându-se cu donații substanțiale: preotul Perpetuo Jimenez, Caritas San Esteban de Cuenca, Roxana Focșa. S-a specificat că au fost efectuate donații și din partea Asociației Hispano Române din Provincia Cuenca, sumele fiind obținute prin organizarea unei tombole, vânzarea loteriei de Crăciun și donații particulare în pușculițe sau efectuate la sediul Asociației.
Monica Pană, mama lui Alin Rus, a transmis mulțumiri tuturor celor care i-au sărit în ajutor și speră ca oamenii de bine, vor continua să doneze mici sume pentru a se realiza suma necesară pentru achiziționarea scaunului pentru Alin.
Violeta Vartic, președinta asociației, a ținut să precizeze faptul că, teoretic, a fost obținută o subvenție, dar care nici până în momentul de față nu a fost realizată, subvenție care nu acoperă decât o parte a costului. Acesta a fost și motivul pentru care s-a inițiat campania umanitară.
În finalul conferinței, Juan Alfaro, viceprimarul orașului Tarancón, a promis că va face tot ceea ce-i stă în putință pentru ca această subvenție să fie realizabilă, într-un timp cât mai scurt, iar Alin Rus să poată beneficia de mult așteptatul scaun medical special pentru boala de care suferă.

A consemnat Anca Lovaszi.