Calendar al evenimentelor culturale

Ambasada României în Regatul Belgiei acordă atenţie intensificării relaţiilor economice între cele două ţări prin stimularea interesului investitorilor belgieni pentru piaţa românească şi prin sprijinirea oamenilor de afaceri români în vederea extinderii activităţilor lor în Belgia. De asemenea, încurajează interacţiunea dintre cercurile de afaceri române şi belgiene pentru a facilita dezvoltarea de parteneriate şi investiţii comune.

În egală măsură, preocupările Ambasadei se îndreaptă către cetăţenii români aflaţi în Belgia. Comunitatea românească din Regat este în continuă creştere şi afirmare, tot mai mulţi dintre concetăţenii noştri alegând în ultimii ani Belgia ca destinaţie pentru muncă, studii, afaceri sau turism. Ambasada îşi propune, ca misiune cu caracter permanent, încurajarea spiritului asociativ al românilor din Belgia, în vederea afirmării plenare şi conservării identităţii şi valorilor spirituale româneşti.

În acest context, dialogul cu reprezentanții primăriei Schaerbeek (Bruxelles) continuă, ambasadorul României în Belgia, Andreea Păstârnac, având o întrevedere cu Quentin van den Hove, vice-primarul comunei Schaerbeek, responsabil pentru relații internaționale. Astfel, s-a discutat despre un posibil calendar al evenimentelor culturale, care ar urma să aibă loc în perioada 2022-2023. Schaerbeek este una din cele 19 comune din Regiunea Capitalei Bruxelles, Belgia. Este situată în partea de nord-est a aglomerației Bruxelles, și se învecinează cu comunele Bruxelles, Saint-Josse-ten-Noode, Evere, Etterbeek și Woluwe-Saint-Lambert.