Atelier de pictură pentru copii dedicat lui Ion Andreescu la ICR Madrid

34

17397_0_1

FOTO: „Andreescu la Barbizon” de Ion Grigorescu

Sâmbătă 18 aprilie, între orele 11 și 13, Institutul Cultural Român de la Madrid organizează un atelier de pictură dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, vorbitori de limba română. Atelierul de pictură va fi structurat în două părți: una teoretică și una practică. Participare gratuită, cu înscriere în prealabil. Atelierul va fi susținut de Romana Preoteasa.

Atelierul de pictură este al cincilea din seria Cursurilor de cultură română la Madrid şi este dedicat pictorului Ion Andreescu de la naşterea căruia s-au împlinit anul acesta 165 de ani. La atelierele anterioare, copiii au confecționat mărțișoare, au învățat cântecul „Alunelu” prin intermediul horei, au citit despre Zdreață și Mitzura de Tudor Arghezi şi au decorat ouă de Paşte.

Pentru înscriere este necesară completarea fişei de înscriere şi trimiterea acesteia semnată și scanată pe adresa: icrmadrid@icr.ro

Perioada de înscriere: până pe 17 aprilie. Numărul maxim de copii în grup este de 20.
Mai multe detalii: icrmadrid@icr.ro sau 917 589 566.
**
Romana Preoteasa este licențiată în Arte Vizuale și Scenografie la Universitatea Națională de Arte din București. A realizat scenografii și costume pentru teatru, film, publicitate, televiziune și diverse festivaluri, și a participat în expoziții colective de pictură și tehnici mixte. În prezent lucrează în cadrul unui ONG și predă cursuri de pictură și costum.