Ambasada României la Madrid: Informare privind serviciile consulare

Conform unui comunicat oficial, Ambasada României în Regatul Spaniei precizează că tot mai mulți cetățeni români semnalează o serie de anunțuri în spațiul public, îndeosebi pe forumurile de români din Spania, conform cărora persoane fizice sau juridice oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare.

În acest context, ambasada atenționează că astfel de reprezentanți NU sunt angajați ai Ambasadei României la Madrid, ai Consulatului General al României la Madrid sau ai altor oficii consulare ale României din Spania și nici NU au sprijinul ambasadei pentru intermedierea unor astfel de servicii consulare.

Ambasada precizează și pe această cale că cetățenii români se expun unor riscuri serioase atunci când își cedează datele personale (nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal (CNP), email, parole etc.) unor firme sau persoane fizice neautorizate să prelucreze aceste date în conformitate cu regulamentul GDPR.

Atenție! Serviciul de programări consulare este GRATUIT și poate fi realizat exclusiv pe pagina de internet www.econsulat.ro.

Ambasada încurajează cetățenii românii din Regatul Spaniei să se informeze exclusiv din surse oficiale. Informații privind serviciile consulare se regăsesc pe paginile de internet ale:

  • Ambasadei României la Madrid (madrid.mae.ro)
  • Oficiilor consulare ale României din Spania
  • Ministerului Afacerilor Externe român (mae.ro).

Reprezentanții comunității sunt încurajați să continue să ne semnaleze astfel de anunțuri pentru a preveni împreună apariția unor situații neplăcute care au ca victime cetățeni români.