Albacete: ”Ne implicăm împreună”- Proiect social

18

De la începutul acestui an se implementează în parohia noastră proiectul ”Ne implicăm împreună”, ce are o puternică componentă socială, fundamentată pe existența numeroaselor cazuri aflate la un nivel precar de existență.
Propovăduirea Cuvântului Vieții este principala noastră preocupare ca biserică: slujitori ai sfintelor Altare și credincioși, deoarece nu dorim ca litera să ucidă, ci duhul să facă vie legătura dintre noi, pe de o parte și dintre noi și Dumnezeu, pe de altă parte. În acest context, ”ieșirea la drumuri și piețe”, așa după cum este cuprins în Sfânta Scriptură, pentru ai căuta pe cei aflați la limita sărăciei este o lucrare de actualitate.
La nivelul Parohiei Albacete s-a luat decizia de a se crea un fond lunar social, ce este utilizat pentru a se oferi în fiecare duminică tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie, diverse alimente: pâine, făină, lapte, ulei, conserve de pește/pateu, etc, iar copiilor câte o prăjitură sau un fruct, astfel încât nimeni nu pleacă de la slujba duminicală fără a primi o mică milostenie.
Mulțumim Bunului Dumnezeu și celor care ne susțin prin micile lor donații pentru realizarea acestor activități, căci ”dar din dar se face Raiul”.
Foarte curând vom demara un alt proiect social, prin care vom încerca să fim și mai aproape de dumneavoastră, dezvoltând tototdată o mică rețea parohială de voluntari de fapte bune concrete.
Sebastian Cătălin Hogea – Preot paroh