Ziua Naţională a României prezentată la Radio-Televiziunea din Canarias

3-800x600

Asociaţia Rumacan a fost invitată vineri, 2 decembrie, în cadrul emisiunii „El Alpende” (Veranda) a Radio-Televiziunii din Canarias (RTVE Canarias la Autonomica) pentru a vorbi despre Ziua Naţională a României şi despre evenimentele organizate cu această ocazie în Canare şi Spania. Au fost prezente, în studioul emisiunii, Adela Felicia Latiu şi Nadia Bobu, membre ale comitetului director al asociaţiei din Gran Canaria, dar şi Adriana Breban (prin telefon), membră a comitetului director al asociaţiei din Tenerife.

1-800x600

Cele trei reprezentante ale asociaţiei au vorbit despre semnificaţia şi importanţa zilei de 1 Decembrie pentru români, despre evenimentele organizate în Insulele Canare cu acest prilej şi, în special, despre spectacolul „Canarias cunoaşte România” de la sfârşitul lunii noiembrie, organizat cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Prezentarea personalităţilor de origine română care s-au făcut remarcate, prin excelenţă profesională sau artistică, în Insulele Canare a reprezentat un alt punct important de discuţie, alături de evidenţierea activităţii bogate şi constante a Asociaţiei Rumacan.

2-800x600

În acest context, a fost menţionată relaţia bună de colaborare dintre asociaţie şi primăria din Adeje (Tenerife) şi a fost subliniată importanţa proiectului LCCR (limbă, cultură şi civilizaţie românească) derulat de câţiva ani în Tenerife prin colaborarea dintre ministerele educaţiei din România şi Spania. Totodată, în cadrul emisiunii a fost apreciată şi activitatea publicaţiei Occidentul Românesc. Emisiunea „El Alpende” este un magazin radiofonic prezentat şi realizat de Leny Gonzalez şi este singura dedicată multiculturalităţii din Insulele Canare. Poate fi ascultată la nivel regional în tot arhipelagul, iar în afara acestuia online, pe platforma www.rtvc.es.

Redacția OR