Ziua Internațională a iei românești sărbătorită la Valencia

 

2 [640x480]

Pentru încă un an, Asociaţia Românilor din Valencia AROVA a sărbătorit în cadrul comunităţii româneşti din Valencia, Ziua Internațională a iei şi a Drapelului naţional, două simboluri fundamentale ale identităţii şi creativităţii poporului român.

Într-o atmosferă festivă şi viu colorată, a avut loc parada frumoaselor cămăşi tradiţionale, asortate cu zâmbetele şi coroniţele de flori purtate cu mândrie de micile modele. S-a vorbit despre semnificaţia tricolorului şi despre importanţa costumului popular în evoluţia societăţii tradiţionale româneşti.

Participanţii la eveniment, atât români cât şi spanioli, au avut ocazia să admire îndeaproape costumele naţionale, să participe la dans, să asculte muzică şi să ia parte la masa festivă pregătită cu drag de către gospodinele noastre. Cei mici au avut parte şi ei de diferite surprize, li s-au oferit diplome şi au fost recompensaţi cu un tort de jeleuri, frumos colorat.

La finalul acțiunii, frumuseţea portului naţional românesc a fost ilustrată şi prin tortul pregătit special pentru această aniversare, care a avut forma costumului popular românesc şi a fost împărţit la toţi cei prezenţi la festivitate.

3 [640x480]

Ziua Internaţională a Iei a rămas pentru comunitatea românească din Valencia o zi de vară de neuitat, plină de emoţii, de culoare şi marcată de veselia şi entuziasmul tuturor copiilor prezenţi la activitate.

A consemnat: Asociația AROVA Valencia

1 [640x480] 4 [640x480]

5 [640x480] 6 [640x480]