Ziua Culturii Naționale celebrată la Madrid

Ambasada României în Regatul Spaniei și Institutul Cultural Român din Madrid organizează primul eveniment cultural din acest an: celebrarea Zilei Culturii Române și omagierea personalității și creației marelui poet Mihai Eminescu.

Evenimentul se înscrie în proiectele misiunii diplomatice de promovare a valorilor și culturii românești în societatea spaniolă.

La acțiunea culturală va participa prof. univ. Cătălina Iliescu Gheorghiu (Universitatea Alicante) și prof. Dana Mihaela Giurcă (Escuelas Oficiales de Idiomas – Madrid), care vor expune în fața publicului, importanța apariției lui Mihai Eminescu în contextul socio-cultural al sec. al XIX-lea și provocările traducerii limbajului poetic eminescian.

Având în vedere importanța promovării în mediul spaniol a personalității și creației reprezentanților culturii românești și a profesioniștilor români din Spania, evenimentul se va desfășura în limba spaniolă.

Acțiunea se va desfășura la sediul Ambasadei (Avenida Alfonso XIII, nr. 157), vineri, 13 ianuarie, începând cu orele 19:00.

Pentru buna organizare a evenimentului, cei interesați trebuie să confirme prezența la adresa de email: madrid.comunitate@mae.ro