Ziua Copilului sărbătorită și la Valencia

1 [640x480]

„Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile!” (Henry Ward Beecher). Aşa începea un mic anunţ pe pagina Asociaţiei Românilor din Valencia (Arova), iar duminică, 29 mai, curtea Bisericii Ortodoxe Române „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” s-a umplut de râsete zglobii şi baloane colorate sărbătorind, cu câteva zile în avans, Ziua Copilului.

Timp de mai mult de trei ore, neobosiţi, supravegheaţi de către organizatori şi părinţi, micuţii au luat parte la o mulţime de activităţi specifice unei sărbători ale copilăriei. Au desenat pe asfalt, au utilizat cu măiestrie creioane colorate şi carioci creând adevărate opere de artă, s-au jucat cu baloane gigantice de săpun, au sărit şi au alergat, au modelat baloane colorate.

Din peisaj nu a lipsit nici castelul gonflabil care a fost unul dintre principalele puncte de atracţie ale zilei, aducând o pată specială de culoare şi amuzament. Baloanele umplute cu heliu au fost prilej de mare bucurie, fiecare copil fiind recompensat cu câte unul. Lăudabil a fost şi efortul copiilor mai mari, care au inventat diferite jocuri pentru cei mai mici, i-au îndrumat şi i-au supravegheat cu multă grijă.

Paleta de activităţi a fost completată şi de un atelier de lucru manual, în care micuţii sărbătoriţi şi-au confecţionat singuri cadouri, lănţişoare şi brăţări din diverse materiale. La final, după atâta joacă şi alergat, părinţii le-au pregătit un picnic cu multe  dulciuri şi prăjituri special pregătite pentru ei de către un grup de mame cu imaginaţie.

Atmosfera de joc şi voie bună a făcut dificilă misiunea părinţilor de a anunţă ora plecării, cei mici lăsându-se cu greu desprinşi de locul unde au petrecut atât de plăcut de ziua lor.

A consemnat: Maria Simona Toadere – Asociaţiei Românilor din Valencia (Arova)

16 [640x480]

18 [640x480]

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.