„Zilele Culturii Germane din Banat” sărbătorite la Timișoara

Forumul Democrat al Germanilor din Banat organizează la Timișoara cea de-a XVI-a ediție a „Zilelor Culturii Germane din Banat” – „Heimattage”. Manifestările se vor desfășura sâmbătă, 15 iunie a.c., începând cu ora 11:00, la Opera Națională Română, scrie stiriletransilvaniei.ro

Șvabii bănățeni sărbătoresc în acest an și împlinirea a 25 de ani, de la deschiderea Casei „Adam Müller-Guttenbrunn”, cămin pentru persoane în vârstă și sediul Forumului Democratic al Germanilor din Banat. Clădirea este cunoscută și sub numele de „Casa Germană”.

La fel ca în fiecare an, la „Zilele Culturii Germane”, organizatorii așteaptă peste 1.000 de participanți din tot Banatul şi din Germania. În cadrul evenimentului vor defila 250 de perechi de dansatori în costume tradiționale șvăbești, care vor putea fi admirați la parada care se va desfășura duminică, 16 iunie a.c., în Piața Libertății din Timișoara.

De asemenea, în Piaţa Libertăţii se va desfăşura, între 15 şi 16 iunie, și Târgul “Made in Banat”, la care vor participa toate firmele germane care îşi desfășoară activitatea în regiune.

„Zilele Culturii Germane din Banat” sunt un prilej de revenire acasă a celor care au emigrat și de reunire cu membrii comunității șvăbești rămase pe meleagurile românești. Evenimentul este cea mai mare și mai importantă manifestare culturală a Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

Sursă text și foto: stiriletransilvaniei.ro

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.