Zaragoza: Concurs de poezie dedicat Zilei Naţionale a României

54

sin fronteras4

Vineri 5 decembrie a avut loc în Zaragoza cea de-a doua ediţie a Concursului de poezie dedicat Zilei Naţionale a României organizat de Asociaţia Rumanos sin Fronteras şi Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.
În acest an s-au înscris în concurs 24 de poezii, creaţii proprii ale copiilor români din Zaragoza, iar câştigătorii au fost :
Locul 3- Walter Adelin Buturca,
Locul 2- Bianca Tănase
Locul 1- Mihaiu Marcos Gabriel

Obiectivul acestui concurs este acela de a stimula în cadrul tinerei generaţii interesul pentru unul dintre cele mai importante simboluri ale României şi anume Ziua de 1 Decembrie, sau Marea Unire a tuturor românilor. Mulţi dintre copii au pierdut contactul cu ţara mamă, cu România, iar acest concurs este o încercare de a uni în inima lor atât interesul pentrui Ziua Naţională cât şi explorarea limbii române, prin crearea acestor poezii.
La eveniment a participat ca şi invitat special Alexandru Ion Steriu, consulul României la Zaragoza, care s-a aratat plăcut surprins de creaţiile micuţilor, de calitatea acestora şi de emoţia pe care le-au creat poeziile în rândul celor prezenţi.
Pe lângă proba de poezie, în acest an am avut loc o probă specială prin care participanţii au ales un nume pentru Concurs. După votul participanţilor a fost ales numele de SUFLET DE ROMÂN.
Partenerii evenimentului au fost: Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Profesorii LCCR din Zaragoza şi Digi Mobil.

Corespondență: Asociația Sin Fronteras Zaragoza

sin fronteras1 sin fronteras2

sin fronteras5