Zaragoza: „Ateliere de istorie a românilor”

Afis [640x480]

Asociatia Rumanos sin Fronteras impreuna cu Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni demareaza, incepand cu data de 14 iunie Proiectul „Ateliere de istorie a romanilor”.

Prima etapa va avea loc in Zaragoza, in 14 iunie incepand cu ora 17:00.

Proiectul îşi propune organizarea unor ateliere de istorie comparată a românilor având ca scop promovarea istoriei şi a culturii româneşti în rândul comunităţii româneşti din Spania.  În raport cu anvergura proiectului este de menţionat că acesta se adresează uneia dintre cele mai mari şi mai stabile comunităţi româneşti din  străinătate, respectiv comunităţii românilor stabiliţi pe teritoriul Spaniei.

Atelierele de istorie comparata a romanilor  sunt gandite ca un factor de promovare a istoriei si culturii romanesti in randul comunitatii romanesti din Spania. Atelierele cuprind 11 etape astfel:

 1. Zaragoza
 2. Madrid
 3. Coslada
 4. Alcorcon
 5. Alcala de Henares
 6. Navas del Rey
 7. Valencia
 8. Castellon de la Plana
 9. Bilbao
 10. Santander
 11. Barcelona

Temele generale ce vor fi tratate

 1. Istoria romanilor, scurta sinteza generala
 2. Convergente romano-spaniole de-a lungul istoriei

Fiecare etapa din cadrul acestui proiect se va incheia cu un concurs avand ca tematica materia expusa in cadrul Atelierelor. Acest concurs este gandit ca o solutie pentru ca participantii sa ramana atenti si concentrati pe intreaga perioada a expunerii materiei.

Pentru mai multe detalii:

Email: rumanossinfronteras@yahoo.es

Telefon: 617 723 546

Website: rumanossinfronteras.eu