Votează prin corespondență pentru alegerile parlamentare din 5-6 decembrie 2020

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) precizează faptul că termenul-limită de înregistrare ca alegători prin corespondenţă este data de 22 octombrie 2020.

Prelungirea cu 31 de zile a perioadei de înregistrare a cetățenilor români din diaspora care doresc să voteze prin corespondență a fost decisă de Parlament, printr-o lege care a fost promulgată de către președintele României.

Preşedintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, recomandă tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus.

Toate informațiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opțiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri:

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie

Întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro