Român, fost angajat Google: Trebuia să fac ceva pentru studenți

Vlad Alexandru Ionescu, fost angajat al Google, va lansa o rețea socială unde studenții își pot accesa materialele de la curs și unde își pot luă notițe direct pe slide-urile oferite de profesor. Tânărul, stabilit în Anglia, și-a încărcat proiectul JotPot pe website-ul Indiegogo, căutând finanțare de 48.000 $.

„Proiectul este o rețea socială (precum Facebook) unde studenții își pot accesa materialele de la curs și unde își pot luă notițe direct pe slide-urile oferite de profesor. O particularitate semnificativă a platformei este că luatul de notițe este colaborativ. Ceea ce înseamnă că în timp ce un student ia notițe, prietenii acestuia pot vedea pe ecranul lor cum notița apare literă cu literă”, spune Ionescu care a lucrat la acest proiect timp de 6-7 luni, 70-80 de ore pe săptămână.

Conform lui Vlad Alexandru Ionescu, fondatorul lui JotPot, acesta și-a urmărit timp de aproape un an visul de a schimba felul în care oamenii învață. JotPot a apărut din frustrarea” lui Vlad de a nu putea lua notițe pe calculator în timpul cursurilor – deși a avut ocazia să studieze la Imperial College London, o universitate modernă din Marea Britanie care este clasată pe locul 6 mondial. Tânărul antreprenor spune că deși trăim într-o lume în care foarte mulți oameni poartă un computer în buzunar în fiecare zi (smartphone-urile)”, acesta nu a putut găsi „o platformă potrivită pentru a luă notițe împreună cu colegii la curs, astfel încât notițele să fie distribuite în mod automat prietenilor cu care studiem”.

Un alt aspect cu care fondatorul nu e mulțumit este că portalurile online oferite prin intermediul facultăților de regulă nu sunt făcute special pentru studenți – ci mai degrabă pentru profesori, pentru că aceștia sunt cei care iau decizia asupra căruia să-l licențieze. În momentul de față, nu există pe piață un portal studențesc pe care studenții înșiși să îl considere suficient de interactiv și de bine realizat precum website-uri ca Google sau Facebook. Până în prezent tânărul antreprenor a atras peste 4.000 de dolari, el estimând că va lansă beta-ul în circa 6 luni.

„Una din caracteristicile cele mai importante ale proiectului este faptul că va fi gratis de folosit pentru orice student. Pentru asta, JotPot va trebui să genereze profit din alte surse. Există mai multe variante – dar prefer să mențin confidențial în momentul de față. Ce pot să zic este că cel mai probabil va fi legat de un tip foarte specific de Ads”, spune el.

Cum ți se pare proiectul/inițiativă lui Vlad Ionescu? Consideri că va reuși să strângă suma dorită, pentru a putea angaja numărul necesar de oameni? (Wall-Street)

 

Citește și