Viitorul României depinde și de parteneri strategici, iar Spania este unul dintre aceștia

66

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a efectuat o vizită de lucru la Madrid, luni, 8 mai a.c., întâlnindu-se cu Vicepreședintele Guvernului Spaniei și Ministrul Economiei și Transformării Digitale, Nadia Calviño, însoțită de Secretarii de Stat ai Ministerului, precum și de Președinta Consiliului Superior de Cercetări Științifice, Eloísa del Pino.

Întâlnirea cu Vicepreședintele Nadia Calviño a avut o semnificație specială politică, dat fiind preluarea de către Spania a Președinției Consiliului UE în semestrul doi al anului. Ordinea de zi a discuțiilor a inclus: importanța reglementării utilizării tehnologiilor emergente, dezvoltarea competențelor digitale, exemple de succes în utilizarea fondurilor europene pentru digitalizare, relațiile UE-America Latină, poziționarea UE în actualul scenariu geopolitic și provocările securității comunicațiilor digitale din ce în ce mai prezente în schimburile economice și piețele financiare.

Vizita la Consiliul Superior de Cercetări Științifice a inclus, de asemenea, o vizită la Institutul de Chimie Fizică Blas Cabrera și la Laboratorul de Rezonanță Magnetică Nucleară Manuel Rico.

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, a subliniat importanța cooperării la nivel european. Unitatea și solidaritatea demonstrată de România și Spania au confirmat din nou valoarea acțiunii comune, cu multiple beneficii pentru cetățenii europeni.

Sursa: Ambasada României în Regatul Spaniei