Videoconferință cu reprezentanții români din Comunitatea Valenciană pe tema organizării alegerilor parlamentare din 5-6 decembrie 2020

La data de 17 septembrie 2020, șeful oficiului consular de la Castellón de la Plana, Dragoș Viorel Țigău a organizat o videoconferință cu reprezentanții români din Comunitatea Valenciană pe tema alegerilor parlamentare din 5-6 decembrie 2020.

În cadrul videoconferinței au fost comunicate ultimele modificări aduse cadrului legislativ privind alegerile și măsurile speciale impuse de contextul epidemiologic, în vederea asigurării unui scrutin electoral în cele mai bune condiții.

De asemenea, au fost abordate chestiuni organizatorice legate de asigurarea condițiilor sanitare impuse de autoritățile din țara-gazdă, precum și măsurile de protecție care vor trebui luate la sediul secțiilor de votare în funcție de specificul fiecărui sediu.

Având în vedere contextul pandemic la acest moment, obiectivul de etapă este intensificarea informării alegătorilor din străinătate cu privire la votul prin corespondență și încurajarea acestora să apeleze la această metodă de vot, care este cea mai sigură din punct de vedere epidemiologic.

Din punct de vedere administrativ și financiar, se dorește ca și acest exercițiu electoral să se desfășoare în aceleași condiții ca cel din noiembrie 2019. Inclusiv în ceea ce privește amplasarea secțiilor de votare, acestea, cel mai probabil, vor rămâne în aceleași localități stabilite pentru scrutinul anterior.