Valdemoro: „Drogurile, influență socială şi luare de decizii”

Duminică 18 mai 2014, Parohia Ortodoxă „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” din Valdemoro în colaborare cu Departamentul de Acțiune Socială, Sănătate și Consum din cadrul Primăriei Valdemoro, au organizat o sesiune de informare cu tema „Tu alegi. Drogurile, influență socială şi luare de decizii”.

Mediatizarea evenimentului s-a efectuat prin intermediul preotului-paroh Dorin Sas, prin Școala Parohială „Sfinţii Mărturisitori” din Valdemoro și al Mirelei Vanina Constantin-Peța, profesor la cursul Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească din localitate. Dat fiind actualitatea și interesul real pentru o astfel de acțiune, au fost invitați să participe familii de enoriaşi, tineri și reprezentanți ai comunității românești din municipiul Valdemoro.

Evenimentul s-a desfăşurat în biserica parohială după terminarea Sfintei Liturghii. Au participat: Laura Gutiérrez, director al

IMG_9223 [640x480]

Serviciilor Sociale, psiholog Cecilia Maria Oser și María Isabel Fernández, responsabil pe Probleme de Prevenţia, din cadrul Serviciilor Sociale ale Primăriei Valdemoro, care a şi susţinut prelegerea.

Au fost clarificate concepte precum: definiţia drogurilor, substanțe legale și ilegale, consumul continuu, etc. De asemenea, au fost comentate problemele adolescenței și factorii care pot contribui la experimentarea stupefiantelor, fiind date şi soluții practice pentru a acționa corect în cazul adolescenţilor, pornind de la cunoașterea temeinică a motivelor care îi determină să consume droguri. S-a insistat pe menținerea unei legături strânse în familie și a prieteniilor pozitive, pe implicarea părinților în viața copiiilor lor prin cunoașterea grupului de prieteni și a influenței pe care aceștia o pot exercita asupra lor.

Conferinţa a fost dublată simultan şi de o expunere în format Power Point în limba română.

S-au mai implicat în organizarea manifestării şi cîteva tinere, membre ale Grupului de Tineri din parohie: Andreea Bobocea, Cristina Dorobanţu, Ileana Moldovan. Încă o dată reprezentanții Primăriei Valdemoro și-au demonstrat deschiderea către comunitatea românească, motiv pentru care, la sfârşit, în semn de preţuire, părintele paroh Dorin Sas a oferit în dar fiecărui invitat o icoană cu chipul Maicii Domnului.

După miruire, cei prezenţi au mulțumit organizatorilor pentru ajutorul informativ real ce l-au primit pe această cale, exprimându-şi dorința de a participa pe viitor la acțiuni similare, considerate a fi extrem de necesare și actuale.

Corespondență: prof. Vanina-Mirela Constantin-Peța/Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească Valdemoro

154 [640x480]

IMG_9236 [640x480] IMG_9211 [640x480] IMG_9219 [640x480]