Alină-ţi dorul şi bucură-ţi sufletul! – Festivalul Tezaur Românesc în perioada 17 – 18 octombrie 2015 în Alcalá de Henares
Uniunea Muncitorilor Români vă invită la a 3-a ediție a Festivalului – Tezaur Românesc în perioada 17 – 18 octombrie 2015 între orele: 14:00 – 22:00, în Alcalá de Henares (provincia Madrid) Antiguo Recinto Ferial, Paseo de Aguadores.
Cu această ocazie, la Târgul cu produse tradiționale românești vei putea consuma: mititei și cabanoși delicioși făcuți la grătar, diverse sortimente de prăjituri românești, langoși, kurtos kalacs și multe alte specialități deosebite.
Toate acestea vor fi acompaniate de muzică populară românească interpretată de artiștii: Nicoleta Voica, Paul Ananie, Veta Biriș, Gelu Voicu și Andreea Haisan.
Alină-ţi dorul şi bucură-ţi sufletul!
Sâmbătă și Duminică, 17 – 18 octombrie 2015, la Festivalul Tezaur Românesc, în Alcalá de Henares (provincia Madrid) – Antiguo Recinto Ferial, Paseo de Aguadores – Intrarea la acest eveniment este gratuită.
Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.
Sponsorul principal al evenimentului este DIGI mobil.
Colaboratori: Primăria din Alcalá de Henares, Restaurantul El Descanso, Ria Money Transfer, Logistica Neluțu Moise, Casa Domnitorul, Carmangeria Romanească, Mi Cocinero.
Parteneri media:
Agenția Națională de Presă AGERPRES www.agerpres.ro, Radio Românul www.radioromanul.es (107,7 FM în provincia Madrid și Guadalajara-Spania) și Ziarul El Rumano en España www.periodicoelrumano.es.
Uniunea Muncitorilor Români desfășoară Campania de promovare a produselor românești, având sloganul Produse românești, mai aproape de români!
Pentru mulți români din străinătate, plecarea peste hotare, pe lângă părăsirea familiei, a prietenilor și a locurilor dragi unde au copilărit și trăit, această înstrăinare a mai reprezentat și depărtarea de tradițiile și cultura românească, alături de aspecte ce țin de bucătăria românească și alte obiceiuri românești. Plecat cu gândul să obțină cât mai repede un loc de muncă din care să își asigure traiul, dar și să îi ajute pe cei dragi rămași acasă, românul depune eforturi să învețe cât mai repede limba și să se integreze cât mai bine în rândul populației țării adoptive. Astfel, din păcate, zi după zi, și chiar fără să realizeze, românul plecat duce dorul, tot mai mult, a tot ceea ce reprezintă românesc și ceea ce reprezintă România. Nu de puține ori, auzim din gura acestui român, că doar de la depărtare a realizat cât de frumoasă țară este România și cât de dor îi este de căsuța bunicilor de la țară, gândindu-se cu nostalgie la copilărie. Copilăria reprezintă datinile, preparatele tradiționale cu gust autentic românesc, dar și dulciurile sau jocurile reprezentative acelei vremi.
Pe aceste considerente, Uniunea Muncitorilor Români desfășoară o Campanie de promovare a produselor românești, având la bază o viziune prin care organizatorul campaniei își dorește să elimine barierele generate de spațiu și timp care împiedică românii din Spania să consume produse cu specific românesc. Prin aceste acțiuni, se dorește aducerea în casele românilor a unei game diversificate de produse românești, concentrându-se atenția pe valori ca, bunul gust, tradiție românească și unicitatea produselor românești.
De ce să consumăm produse românești?
La această întrebare găsim răspunsul în declarația Președintelui Uniunii Muncitorilor Români din Spania, care prezintă motivele consumării produselor românești printr-o serie de obiective ale acestei Campanii de promovare a produselor românești care se influențează reciproc, fiind într-o strânsă legătură.
„Obiectivele acestei campanii țin de creșterea consumului de produse românești pe teritoriul Spaniei care va duce la creșterea exportului dinspre România spre Spania, ajungându-se la creșterea vânzărilor, iar prin creșterea consumului de produse, ne dorim generarea creșterii locurilor de muncă atât pentru producătorii din industria alimentară din România, cât și la firmele românești de pe teritoriul Spaniei, în câteva cuvinte, consumul de produse românești va genera indirect și creșterea locurilor de muncă în rândul comunității de români din Spania”, a precizat Președintele Uniunii Muncitorilor Români din Spania.
Astfel, atunci când românul din Spania cumpără produse românești, pe lângă faptul că va consuma produse gustoase românești după care duce dorul, trebuie să se gândească ca și un adevărat român că susține economia țării sale și că asigură un loc de muncă pentru un român din România.
Comunitatea de români din Spania este cea mai numeroasă în rândul imigranților din această țară și oferta magazinelor cu specific românesc este foarte bogată, cu o experiență câștigată în timp în a mulțumi și a satisface și cele mai pretențioase gusturi în privința produselor românești.
La evenimentele importante din viața românului din Spania, dar și în petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, răspund numeroase restaurante românești unde mâncarea tradițională românească, și un numai, este acompaniată de o muzică bună românească.
Încheiem cu întrebarea la care așteptăm răspuns de la toți românii stabiliți în Spania: tu ce produse românești ai cumpărat ultima dată?