Uniunea Actorilor din Spania: Românca Olimpia Melinte a primit premiul pentru revelaţia anului

28

hepta_1495787_84001800

Actriţa Olimpia Melinte a primit premiul pentru revelaţia anului – pentru dublul rol din coproducţia româno-spaniolă „Canibal”, de Manuel Martín Cuenca – la gala Uniunii Actorilor din Spania, care a avut loc luni, la Teatro Arteria Coliseum din Madrid.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate actriţele Arancha Martí, pentru rolul din „La gran familia española”, şi Beatriz Grimaldos, pentru interpretarea din filmul „La gaviota”, de Jaroslaw Bielski.

Partenerul Olimpiei Melinte din filmul „Canibal”, Antonio de la Torre, a primit, de asemenea, recunoaşterea industriei de film spaniole, câştigând trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a XXIII-a ediţie a Premios de la Unión de Actores.

Actriţa Olimpia Melinte, care a fost nominalizată la premiile Goya 2014 – considerate Oscarurile industriei cinematografice spaniole -, se bucură de un enorm succes în Spania, precum şi de aprecierea colegilor săi de breaslă din peninsulă.

„Pentru un actor, fiecare recunoaştere este importantă, fie că vine din partea unor profesionişti, sub forma unui premiu, sau din partea unor fani, sub forma unui mesaj lăsat pe Facebook sau pe Twitter. Sper ca filmul să fie bine primit şi în România şi să fie îmbrăţişat cu cel puţin la fel de mult entuziasm ca în Spania”, spune Melinte.

Olimpia Melinte, în vârstă de 27 de ani, din Iaşi, a învăţat limba spaniolă, a urmat cursuri de masaj şi s-a îngrăşat 10 kilograme pentru a interpreta rolurile surorilor gemene Alexandra şi Nina din filmul regizat de Cuenca.

Lungmetrajul „Canibal” – care va putea fi urmărit în premieră în România la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de anul acesta – spune povestea lui Carlos, un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Ceea ce puţini ştiu despre el este că nu se poate hrăni decât cu femei faţă de care nu se poate ataşa emoţional. Toate aceste lucruri se schimbă în ziua în care o întâlneşte pe Nina, o româncă aflată în căutarea surorii sale gemene.

Olimpia Melinte va putea fi văzută pe marile ecrane din România în comedia „Selfie” şi în „Planşa”, proaspăt nominalizat la Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons, Belgia, iar în toamnă, în cel mai recent film al lui Dan Chişu, „Bucureşti Non-stop”.

Filmul „Canibal” va fi lansat în România în luna iunie a acestui an.