Un vlogger din Barcelona a fost condamnat, după ce şi-a bătut joc de un român

75

Un tânăr cu un canal popular pe platforma Youtube, care a păcălit un om al străzii (român) să mănânce biscuiţi umpluţi cu pastă de dinţi, iar mai apoi a postat filmarea online, a primit 15 luni de închisoare şi trebuie să plătească 20.000 de euro drept „daune morale” către victima sa, informează The Guardian. Un judecător din Barcelona i-a interzis tânărului, numit Kanghua Ren, dar cunoscut drept ReSet, accesul pe conturile sale de reţele de socializare pentru următorii cinci ani.

ReSet, care s-a născut în China dar s-a mutat în Spania, se numără printre cele mai populare star-uri de pe platforma Youtube din Spania şi America Latină, tânărul fiind urmărit de 1.1 milioane de utilizatori, informează The Guardian. În 2017 a acceptat o provocare de a păcăli un om al străzii din Barcelona cu un pachet de biscuiţi Oreo, pe care i-ar fi umplut cu pastă de dinţi. Bărbatul era român, iar după incident i s-a făcut rău. „Poate am exagerat puţin, dar partea bună este că şi-a curăţat şi el dinţii”, a spus ReSet, în vârstă de 21 de ani.

Filmarea a stârnit critici din partea utilizatorilor şi a fost şters de pe platformă câteva zile mai târziu. ReSet a încercat apoi să îl găsească pe bărbat şi i-a dat fiicei acestuia 300 de euro în încercarea de a o convinge să nu îl dea în judecată. Judecătorul Rosa Aragonez a afirmat că acesta nu este un caz izolat şi că reţelele de socializare au tendinţa de intensifica comportamentul de acest fel şi de a profita de persoanele mai vulnerabile. Judecătorul l-a condamnat pe tânăr şi l-a acuzat de violare de integritate. Potrivit sentinţei, Aragone a concluzionat că ReSet a „umilit şi a hărţuit o persoană mai în vârstă şi mult mai vulnerabilă, a cărei viaţă a fost pătată de alcoolism şi de viaţa pe străzi”.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/2019/jun/03/youtube-star-who-tricked-homeless-man-gets-prison-sentence-oreos-toothpaste