Turiștii care intră în Grecia dinspre Bulgaria și România, vor prezenta obligatoriu un test negativ Covid-19

Începând cu data de 28 iulie 2020, turiștii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bulgaria, vor prezenta un test molecular negativ pentru infecția cu Covid-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, precizează MAE într-un comunicat.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective, se mai arată în comunicat.

Prezentarea la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului Covid-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form și prezentarea codului QR.

Pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare, vor fi testați la sosire pe aeroporturile din Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Foto: Reuters

A consemnat: Mircea Fluieraș