Turismul național crește în Barcelona pentru prima dată în 30 de ani

Turismul din Barcelona schimbă tendința pentru prima dată în 30 de ani, datorită influenței pandemiei coronavirusului. Numărul de vizitatori naționali a câștigat teren față de cei internaționali.

Turismul intern a reprezentat 13% din totalul vizitatorilor orașului în 2019. Cu toate acestea, în 2020 a reprezentat 36% din numărul total de turiști, ceea ce reprezintă o creștere de 23 de puncte. Turiștii străini, care sunt încă majoritari, au reprezentat 64% din total. Sosirea călătorilor din afara țării a scăzut anul acesta din cauza pandemiei, explică cei de la Turisme de Barcelona, scrie tourinews.es.

Agenția de promovare turistică a orașului Barcelona avertizează asupra unei scăderi notabile a vizitatorilor americani, chinezi și canadieni, care se datorează faptului că oferta zborurilor pe distanțe lungi a scăzut cu 60% din cauza restricțiilor de mobilitate.

În ceea ce privește profilul turistului care a vizitat Barcelona în această vară, acesta este un călător mai tânăr, care călătorește singur sau în cuplu, atras de oferta de petrecere a timpului liber și cultural și care repetă călătoria și șederea.

A consemnat: Mircea Fluieraș