Trupa JazzyBIT din Timișoara a susținut o seară de jazz la Málaga

Consulatul General al României la Sevilla, Muzeul Interactiv al Muzicii din Málaga (MIMMA) şi Institutul Cultural Român de la Madrid, au organizat, sâmbătă, 4 martie a.c., o seară de jazz la Málaga, susținută de către Trupa JazzyBIT din Timișoara.

Activitatea de diplomaţie publică s-a desfășurat în contextul #Timișoara Capitala Europeană a Culturii, bucurându-se de o numerosă prezenţă a mediului diplomatic şi cultural local, autorităţi regionale, membrii ai comunităţii româneşti, cât şi cetăţeni spanioli, iubitori ai acestui gen de muzică.

Trupa JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind „loud jazz”. Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio.

All About Jazz compară JazzyBIT cu Esbjörn Svensson Trio: „JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile.”.

Comunicat și foto: CG al României la Sevilla