Trio Emy Dragoi concertează la Madrid cu ocazia Francofoniei

Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Institutul Francez din Madrid, organizează un concert de jazz manouche în interpretarea unui trio condus de Emy Drăgoi, în data de 22 martie, în sala de teatru a Institutului Francez.

Acordeonistul Emy Drăgoi, care și-a dobândit pe timpul șederii sale în Franța titulatura de „rege al jazzului la acordeon”, va fi acompaniat de chitaristul francez Christophe Lartilleux și de tânăra violonistă Bianca Drăgoi. Repertoriul va include îndeosebi creații de Django Reinhardt, Richard Galliano, Duke Elington, dar și prelucrări din muzica lui Piazzola, G. Dinicu ori compoziții proprii ale lui Emy Drăgoi, precizează într-un comunicat ICR.

Emy Drăgoi a studiat pianul la Academia de Jazz „Bill Evans” din Paris, unde, după terminarea studiilor, a colaborat cu mai multe trupe, abordând stiluri diferite de jazz. Discografia sa cuprinde albumele Accordeon Stiple, înregistrat împreună cu pianistul Antoine Hervier, Baladă pentru Claudia (2004) și Etno-fonia (2008), lansat în 32 de țări și care prezintă influențe românești.

Christophe Lartilleux, recunoscut ca un chitarist de excepţie, este fondatorul grupului „Latcho Drom”, care explorează cu mare clasă muzica lui Django Reinhardt, unul dintre pionierii jazz-ului manouche în Europa. Primul său album, La Sorcière, înregistrează un succes deosebit, la fel ca şi concertele susţinute în Franţa şi Europa.

Bianca Drăgoi este posesoarea a numeroase premii muzicale naţionale si internaţionale, iar în prezent pregătește primul său album, Jazz violin.

Institutul Cultural Român de la Madrid celebrează în fiecare an apartența României la Organizația Internațională a Francofoniei și legăturile culturale speciale cu Franța organizând prezentări literare, proiecții de film, conferințe ori concerte. Anul acesta însă, Francofonia capătă o amploare aparte întrucât, pe lângă concertul lui Emy Drăgoi, Institutul susține și difuzarea filmului Fixeur, realizat de Adrian Sitaru, în trei festivaluri de film francofon din Madrid, Buenos Aires și Ciudad de Mexico.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.