Trei universități din România au câștigat în competiția pentru crearea primelor 17 universități-pilot europene

11 universități din România au aplicat la competiția lansată de Comisia Europeană pentru crearea, în consorții internaționale, a primelor 17 universități-pilot europene. Dintre acestea, doar trei au fost declarate câștigătoare.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) deschide lista universităților românești care vor primi finanțare europeană pentru a crea o universitate europeană în consorțiul „CIVICA – The European University in social sciences”, alături de șase universități internaționale.

Urmează Universitatea din București – cu consorțiul „CIVIS – a European civic university alliance” și Universitatea Tehnică de Construcții București, declarată câștigătoare alături de consorțiul „CONEXUS – European University for Smart Urban Coastal Sustainability”.

Și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a participat la competiție, parte a unui consorțiu format din Universitatea din Lille (Franța), Universitatea din Malmö (Suedia), Universitatea Mykolas Romeris din Vilnius (Lituania), Universitatea din Minho (Portugalia), Universitatea Roma Tre (Italia) și Universitatea din Wrocław (Polonia), însă, din păcate, nu se află printre câștigători.

Fiecare dintre consorțiile desemnate câștigătoare de Comisia Europeană primește aproximativ 5 milioane de euro pentru operaționalizarea universității europene pe care consorțiul trebuie să o formeze.

Mai multe informații puteți citi pe edupedu.ro