Torrejón de Ardoz: Festival tradițional dedicat Zilei Naționale a României

12

img-20161127-wa0001

Uniunea Muncitorilor Români din Alcalá de Henares (Madrid) a organizat pe data de 27 noiembrie a.c., în cadrul Recinto Ferial din Torrejón de Ardoz, o manifestare câmpenească dedicată românilor din provincia Madrid, ocazie cu care s-a marcat Ziua Națională a României, printr-un spectacol de muzică populară autentică susținut de către artiști consacrați, precum: Sofia Vicoveanca și Petrică Mîțu Stoian; Alexandru Brădățan, Paul Ananie, Adrian Neamțu și Sînziana Ștefan, dar și a unui Târg de produse tradiționale românești.

Cu toate că timpul a fost nefavorabil, sute de români s-au întâlnit în Recinto Ferial din Torrejón de Ardoz pentru a sărbători împreună, prin muzică populară, joc și voie bună, Ziua Națională a României, departe de casă.

Participanții la acțiune au avut ocazia să consume și să achiziționeze produse tradiționale (cartofi copți, porumb fiert, gogoși, turtă dulce, miere de albine etc) prezentate la diverse standuri, de către producători români din Spania și România. Printre produsele la stand s-a remarcat prezența (în premieră în Spania) a producătorului VALEPUTNA din Pojorâta (Suceava) care a oferit vizitatorilor, posibilitatea de a gusta cremă de păstrăv în diverse combinații gastronomice, și a achiziționa păstrăv afumat, zacuscă de hribi, gălbiori și ghebe.

2-800x600

Atracția manifestării câmpenești din Torrejón de Ardoz au fost specialitățile din carne, brandul Carmangeria Românească, produse în cea mai modernă și mai mare fabrică de mezeluri din comunitatea română din străinătate. Aceasta este realizată după cele mai înalte standarduri europene, și aparține familiei Mezin (Dana și Martin) din Zaragoza – regiunea Aragon (Spania).

dsc_0021-800x600

Printre cele mai solicitate produse la standurile Carmangeria Românească au fost: mititeii proaspeți, preparați din carne de pui, vită și porc, cârnați de curcan, pregătite pe grătare cu jar din lemn, de către o echipă de specialiști de la fabrica de mezeluri din Zaragoza.

dsc_0017-800x600

„Vedetele” manifestării câmpenești din Recinto Ferial au fost: un vițel și un berbecuț la proțap „tăiați și curățați, și lăsați mai multe zile la macerat într-un baiț cu mirodenii speciale” după o rețetă veche, haiducească, pe care Martin Mezin (directorul fabricii de mezeluri din Zaragoza) a moștenit-o de la bunicul său, originar din zona Caraș-Severin (regiunea Banat).

Un material realizat în exclusivitate pentru Occidentul Românesc.

captura

dsc_0021-800x600

img-20161130-wa0001-800x600

img-20161130-wa0002-800x600

Videoclip: