Târgul Internațional al Cărții „LIBER 2023” – Madrid, epicentrul culturii și afacerilor editoriale spaniole

17

Madrid se pregătește să găzduiască cea de-a 41-a ediție a „LIBER 2023”, Târgul Internațional al Cărții în limba spaniolă. Evenimentul, organizat de IFEMA Madrid și promovat de Federația Asociațiilor Editorilor din Spania (FGEE), va avea loc în perioada 4-6 octombrie 2023 la Centrul Expozițional din Madrid.

Cu o existență de patru decenii, acest târg a devenit cel mai important eveniment dedicat cărții în limba spaniolă și principalul centru de afaceri și schimb profesional în domeniu. Prezența semnificativă a principalelor companii editoriale a consolidat reputația acestui eveniment.

Perspectivele pentru LIBER 2023 sunt excelente, având în vedere interesul în creștere pentru industria cărții. Până în prezent, peste 250 de companii și-au confirmat prezența, ocupând 160 de standuri. Aceste cifre depășesc deja numărul total de participanți la ediția anterioară din Madrid, desfășurată în 2021.

Printre marii editori care vor fi prezenți la LIBER 2023 se numără Penguin Random House, Planeta și Anaya. De asemenea, este demn de menționat revenirea multor edituri care nu au participat la târg în edițiile post-pandemie.

De asemenea, vor participa grupuri de editori din diferite regiuni, cum ar fi Asociația Editorilor din Madrid, care va fi reprezentată de 50 de edituri. Alte comunități, precum Asociația Editorilor din Catalonia (Gremi d’Editors de Catalunya), Asociația Editorilor din Țara Bascilor (Gremio de Editores de Euskadi), Asociația Editorilor din Andaluzia, Asociația Editorilor din Comunitatea Valenciană (Associació d’Editors del País Valencià), Asociația Editorilor din Galicia și Castilia și León vor fi de asemenea reprezentate. Vor fi prezente și 20 de edituri religioase.

Pe lângă editori, vor participa și companii de auto-publicare, digitalizare logistică, industrii grafice și alte servicii conexe, care vor avea o zonă dedicată la LIBER 2023. De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți instituționali ai Ministerului Culturii și Sportului și ai Președinției.

Expoziția va consolida, de asemenea, relațiile comerciale și culturale cu Polonia, țara invitată de onoare în această ediție. Polonia va juca un rol special în cadrul LIBER 2023, promovând și difuzând ediția poloneză în Spania prin intermediul celor 20 de edituri poloneze prezente. Vor fi organizate prezentări ale autorilor și editorilor de marcă din Polonia, precum și un program profesional de prezentări și dezbateri.

În plus, evenimentul va beneficia de platforma digitală LIBER LiveConnect, care va fi activă pe parcursul întregului an și se va concentra pe extinderea domeniului de acțiune al târgului în timp și spațiu. Platforma va genera conținut și va facilita comunicarea și networking-ul, depășind zilele de desfășurare ale LIBER.

LIBER 2023 reprezintă o oportunitate unică pentru profesioniștii din industria cărții de a descoperi cele mai recente tendințe, a stabili noi contacte și a-și extinde afacerile. Madrid se pregătește să devină centrul cărții în limba spaniolă în perioada 4-6 octombrie 2023.

LIBER 2023
Cea de-a 41-a ediție a LIBER va aduna o reprezentare completă a companiilor și entităților editoriale, distribuitori, agenți literari, media, furnizori, asociații profesionale, companii de servicii, etc., devenind un showcase complet al producției editoriale actuale și un punct de atracție pentru autori, librari, ilustratori și alte figuri importante din industrie. Organizat de IFEMA MADRID și promovat de Federația Asociațiilor Editorilor din Spania (FGEE), LIBER 2023 este un târg susținut de Ministerul Culturii și Sportului, ICEX Spania Export și Investiții, Comunitatea Madrid, Primăria Madridului și Centrul Spaniol de Drepturi (CEDRO). De asemenea, beneficiază de colaborarea din partea Acțiunii Culturale Spaniole (AC/E) și a Asociației Editorilor din Madrid.

A consemnat: Occidentul Românesc
Informații și foto: IFEMA Madrid