Târgul de Turism al României și-a deschis porțile – Spania, destinaţia anului 2017 pentru turiştii români

11

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban a deschis ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, joi, 16 februarie 2017, la Romexpo. La evenimentul de deschidere a participat și Mircea-Titus Dobre, Ministrul Turismului.

Ajuns la a 37-a ediție, Târgul de Turism al României a devenit o manifestare de tradiție, recunoscută nu numai pe plan național, având în prezent un grad de internaționalizare de 33%.  Joi, 16 februarie a.c.,  Romexpo și-a deschis porțile! La eveniment sunt așteptați peste 25.000 de vizitatori, iar vânzările pe perioada târgului vor depăși 10 milioane de euro, potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), pe fondul reducerilor ce pot ajunge până la 50%.

La această ediție vor fi prezenți aproximativ 240 de expozanți, dintre care peste 70 de agenții de turism membre ANAT, care vor promova pachete early booking, ce asigură, pe perioada târgului, reduceri de prețuri de până la 50% pentru sejururile achiziționate și plătite integral. „Târgul este în principal un semnal de lansare a sezonului. Intrăm practic în linie dreaptă, deși înscrierile timpurii au început să se vândă din 15 noiembrie, de la târgul de toamnă. Atunci e semnalul că încep vânzările. Acum suntem în plină vânzare de înscrieri timpurii atât pe intern, cât și extern. Vânzările au evoluat foarte interesant în ultimii 10 ani: dacă acum 10 ani vânzarea începea să fie adevărată din martie încolo, chiar aprilie – mai, acum cel mai mult se vinde în februarie și martie”, a declarat Alin Burcea, președintele ANAT.

Destinația externă principală în 2017, din punct de vedere al trendului, este Spania, pentru că până acum nu a mai fost o ofertă atât de bogată pentru această țară. Astfel, conform șefului ANAT, chiar dacă Grecia crește în continuare, evoluția este una naturală, în timp ce Spania a ajuns să se vândă din toată România, în contextul în care există zboruri directe către această țară, atât din București, cât și din Cluj, Iași, Timișoara și Craiova.

Cea de-a 37-a ediție a Târgului de Turism al României se desfășoară în Paviloanele C1-C5 din cadrul Centrului Expozițional Romexpo, în perioada 16 – 19 februarie 2017, programul de vizitare fiind de la 10.00 la 18.00, de joi până sâmbătă, iar duminică în intervalul orar 10.00 – 16.00. Biletul de intrare costă 10 lei pe zi, dar copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate au acces gratuit.