Ambasada României la Madrid vă invită la Târgul de Iarnă

Ambasada României în Regatul Spaniei marchează apropierea sărbătorilor de iarnă printr-un Târg de Iarnă la care vor expune mai mulţi artizani români din Spania, şi o serie de evenimente culturale care se vor desfășura la sediul ambasadei (Avda. Alfonso XIII 157, 28016 Madrid), duminică, 9 decembrie a.c., în intervalul orar 15:00-20:00, se precizează într-un comunicat.

Programul cultural va începe la 15:30 cu vernisajul expoziţiei de pictură „Din dragoste pentru oameni şi artă” de Florian Ştefan, unul din artiştii plastici selecţionaţi în 2018 pentru cea de-a 53-a ediţie a „Premiului Regina Sofia de pictură şi sculptură”.

Seria evenimentelor continuă la 16:30, cu lansarea revistei „Kryton” de cultură pentru românii de pretutindeni, fondată de Gelu Vlaşin şi Cornel Drînovan în cursul acestui an şi editată de Asociația Culturală Orizonturi Românești.

De la ora 17:00, Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, prin preşedintele Gelu Vlaşin, va prezenta antologia „Cercul poeţilor” (vol. II), publicată la Editura Colorama (Cluj Napoca) în 2018, în prezenţa celor 5 poeţi publicaţi (Eugen Barz, Rodica Alina Carceanschi, Marin Dumitrescu, Dragoș Popa şi Mioara Rîșnoveanu).

De la 17:30, cei prezenţi vor asista la o prezentare de costume populare româneşti, organizată de Roxana Irimia şi Elena Ninerică.

Odată cu lăsarea serii, la ora 18:00, va începe programul de colinde, cu Cristina Vlaşin, acompaniată de Alex Mercaş (chitară) şi Stelian Coteț (percuție).

Colindele continuă de la 18:30 cu grupul AMON (Elena Ninerică, Macedon Botârlă şi Ion Anghel) şi cu grupul de copii Do.Re.Mi, care au urmat cursurile de chitară gratuite oferite de Elena Ninerică şi găzduite de ambasadă de-a lungul acestui an.

AMON şi Do.Re.Mi vor reprezenta România la festivalul internaţional de colinde organizat de Primăria Madrid, Districtul Chamartín, pe 15 decembrie. În tot acest timp, într-un spaţiu separat al ambasadei, mai mulţi artizani români din Spania îşi vor expune produsele, în cadrul Târgului de Iarnă.