Tânăra româncă sechestrată în provincia Huesca din Spania, a fost eliberată

Garda Civilă din provincia Huesca a eliberat o tânără de 26 de ani, de naționalitate română, care a fost reținută împotriva voinței sale într-o casă din localitatea Monzón (Aragon) din Spania, potrivit eldiario.es. În consecință, un bărbat în vârstă de 36 de ani, rezident al municipiului, a fost arestat ca presupus autor.

Vineri, 16 august, victima a reușit să intre în contact cu familia sa din România, care a alertat poliția, iar aceasta, la rândul său, Garda Civilă din regiunea Aragon.

Datorită colaborării dintre cele două instituții ale statului român și spaniol, tânăra a fost localizată în mai puțin de șase ore în orașul Monzón. Odată ce instanța de instrucție a municipalității a emis mandatul de percheziție, agenții au intrat în locuință și au eliberat tânăra sechestrată.

Într-o cameră încuiată, poliția a identificat 18 grame de cocaină, două grame de marijuana, precum și înregistrări contabile pentru diverse tranzacții de droguri. Prin urmare, deținutul se va confrunta cu acuzații de sechestrare ilegală, vătămare corporală gravă, maltratare și trafic de droguri.

Foto: eldiario.es

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.