Suspendarea activității cu publicul la sediile oficiilor consulare române din Spania

Ca urmare a măsurilor adoptate de către autoritățile spaniole în contextul evoluției epidemiei #Covid19 (Coronavirus) și în scopul protejării cetățenilor români, vă informăm că, începând cu 16.03.2020, serviciile consulare care presupun prezența publicului în sediile oficiilor consulare românești de pe teritoriul Spaniei se suspendă pe o perioadă nedeterminată.

Programările obținute pentru perioada următoare vor fi anulate. Un mesaj în acest sens va fi transmis fiecărui utilizator în parte pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro.

Întreg personalul consular rămâne la dispoziția cetățenilor români pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau care prezintă un caracter urgent, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.).

Imediat ce activitatea cu publicul va fi reluată, oficiile consulare vor proceda la reprogramarea tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.

Depășirea cu succes a acestei situații extraordinare depinde și de buna cooperare dintre Ambasada României la Madrid, oficiile consulare din Spania și cetățeni.

Informații privind serviciile consulare, precum și numerele de telefon la care puteți primi asistență consulară pot fi găsite aici: http://castellon.mae.ro/contact și http://castellon.mae.ro/node/832.