Strategii pentru victoria Stângii în alegerile europene din 2014

57

“Este îmbucurãtor faptul cã dupã 8 ani avem din nou un premier social-democrat în România”, preciza Sergei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu prilejul întâlnirii avute la Bruxelles cu Dan Luca, preşedintele PSD Belgia. Congresul socialiştilor europeni de la Bucureşti, din septembrie 2012, este aşteptat cu mare interes de cãtre reprezentanţii Stângii Europene. “Ne bucurãm cã un eveniment aşa de important are loc în România. Ne aşteaptã doi ani grei pentru a câstiga alegerile europene din 2014”, adauga liderul european.
Uniunea Europeană este mai mult decât simpla sumă a celor 27 de state membre, iar liderii naţionali trebuie să înţeleagă acest lucru. Încã din decembrie 2009 cu prilejul Congresului s-a lansat un apel către reforma în cadrul Stângii Europene. Trebuie să găsim soluţii pentru a alunga apatia. Trebuie să lansăm o dezbatere politică profundă despre relansarea ideilor socialiste în Europa.
„Inspiraţi din succesul lui François Hollande în recentele alegeri din Franţa, în care alegerile primare din toamna lui 2011 au jucat un rol crucial, Stânga poate realiza strategia cea mai potrivitã pentru a câstiga Legislativele din 2014, şi pentru a impune apoi un preşedinte al Comisiei Europene din Stânga politicã”, a precizat preciza Dan Luca, preşedintele PSD Belgia, cu prilejul întâlnirii avute cu Sergei Stanishev.
Încã din 2009 echipa PSD din Bruxelles a lansat Manifest 2014 pentru o Stângă Europeană Unită. Documentul a fost concluzia mai multor analize şi dezbateri, care a reprezentat linia discuţiilor bilaterale pe parcursul întregii perioade de după alegerile europene din iunie 2009, dintre liderii organizaţiilor politice progresiste din Bruxelles. Acest proiect politic a fost prezentat actualului Preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, încã din octombrie 2009, bucurându-se de reacţii pozitive.

Informaţii suplimentare despre PSD Belgia se pot obţine de la
Dan LUCA (tel 00 32/ 485 62 45 42)
www.psdbruxelles.eu