Spania: Un român, printre câştigătorii Loteriei “El Gordo”

Loteria “El Gordo”, organizată de Crăciun în Spania anul acesta, i-a adus unui șomer român, în vârstă de 30 de ani, un câștig de 400.000 de euro. Acesta nu este singurul român care a câștigat la Loteria spaniolă. Printre norocoşii care au extras seria câştigătoare de cifre – 76058 – se numără şi Cristian Voica, din Alcalá de Henares. ”Este norocul care îmi va schimba viaţa”, a declarat românul pentru ziarul “La Vanguardia”, care menţionează că imigrantul lucrase în construcţii şi era şomer de trei ani. Loteria spaniolă „El Gordo“ („Premiul cel mare”) a avut anul acesta premii în valoare totală de 2,52 miliarde de euro.

Potrivit publicației El Mundo, premiile au ajuns în principal în zona metropolitană Madrid, unde au fost cei mai mulţi câştigători – 130, valoarea cumulată a câştigurilor fiind de 520 de milioane de euro. Alţi câştigători au fost din Barcelona, El Burgo de Osma, Salamanca şi Valencia. De asemenea, anul trecut, tot în decembrie, o familie de români din regiunea Huesca, situată în nordul Spaniei, a câştigat la Loteria „El Gordo” 400.000 de euro.

Fericiții câștigători de anul trecut, Mihai și Aurelia, aveau un bar  în localitatea Grañén, provincia Huesca. Localul a fost denumit „Carlitos”, după mezinul familiei.

Dar cel mai norocos român este Cristian Valer, care în octombrie, 2009, a câștigat aproape opt milioane de euro cu un bilet care a costat doi euro, la loteria spaniolă.

A consemnat Mircea Fluieraș