Spania: Sute de mii de angajați revin la serviciu

Sute de mii de angajaţi din Spania au revenit la serviciu astăzi, 13 aprilie a.c. Este prima relaxare a restricţiei de circulaţie impuse de Guvernul din Regatul Spaniei după izbucnirea epidemiei de coronavirus. Potrivit estimărilor, la Madrid au beneficiat de ridicarea interdicţiei aproximativ 300.000 de angajaţi.

Până duminică, 12 aprilie a.c., inclusiv, în Spania a fost permisă deplasarea la locurile de muncă doar pentru personalul cu funcţii considerate vitale. Acum îşi pot relua activitatea unele sectoare cum ar fi construcţiile şi producţia în fabrici.

Autoritățile au anunțat că vor distribui măști pentru cetățenii care vin să lucreze, și au promis că farmaciile vor fi aprovizionate până la sfârșitul săptămânii. Până la 10 milioane de măști sanitare vor fi distribuite în stațiile de tren, metrou și autobuz.

Spania înregistrează o scădere a numărului de decese zilnice din cauza COVID-19, 517 în 24 de ore, în condițiile în care țara deschide parțial economia.

Conform ultimului bilanț al Ministerului Sănătății, 17.489 au murit de la izbucnirea epidemiei, în timp ce numărul total al cazurilor a ajuns la 169.496 și 64.727 de pacienți s-au vindecat.