Spania stabilește coridoare aeriene de siguranță pentru Insulele Canare și Baleare

Guvernul spaniol a ajuns la un acord cu guvernele regionale din Insulele Canare și Baleare cu privire la un protocol pentru stabilirea coridoarelor de călătorie în siguranță pentru țările europene.

Călătorii care sosesc din regiuni cu o rată de infectare cumulată mai mare de 50 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu 48 de ore înainte de zbor pentru a putea călători.

Cei care vin din țările cu o rată de infectare cumulată de 50 sau mai puțin în ultimele 14 zile nu vor fi supuși unui test înainte de sosire.

Toți călătorii vor fi supuși, de asemenea, unui test de diagnosticare a infecției active înainte de a părăsi insulele. Acest efort uriaș de testare urmărește să garanteze turiștilor ce se întorc din aceste regiuni că nu se vor confrunta cu o perioadă de carantină la întoarcere.

Conform acestui sistem, niciun călător cu o infecție activă nu va ajunge în Insulele Baleare sau Canare și niciun călător infectat nu va pleca din insule.

Guvernele regionale din Insulele Canare și Insulele Baleare vor furniza (fără ca acest lucru să implice vreun cost pentru turist) resursele necesare pentru îndeplinirea oricăror procese de carantină necesare, având deja în vigoare acorduri cu unitățile de cazare din toate insulele.

Această propunere acoperă, de asemenea, serviciile necesare pentru orice turist care se dovedește pozitiv în urma testării Covid-19.

Sursa informații și foto: Majorcadailybuletin