Spania se pregăteşte să închidă 27 de companii de stat pentru a reduce cheltuielile

Guvernul spaniol va anunţa, după şedinţa de guvern de astăzi, închiderea a 27 de companii administrate de stat, în cadrul unui program de scădere a cheltuielilor publice.
Cabinetul vrea de asemenea să iasă din acţionariatul altor opt companii, să înceapă procedurile de lichidare pentru 14 societăţi şi să vândă participaţiile minoritare pe care le deţine la alte 35, a declarat un purtător de cuvânt al Executivului de la Madrid.
Economia spaniolă este probabil în recesiune tehnică în primul trimestru al acestui an, după o contracţie de 0,3% în ultimele trei luni din 2011. Spania bifează astfel cea de-a treia rundă de recesiune în tot atâţia ani.
Guvernul spaniol s-a angajat faţă de Comisia Europeană să încadreze deficitul bugetar de anul viitor în limita de 3% din PIB reglementată la nivelul UE, de la 8,5% din PIB anul trecut.
Astfel, premierul Mariano Rajoy trebuie să găsească economii de aproximativ 60 miliarde euro în doi ani, tăieri care, potrivit economiştilor, vor anula orice şansă de revenire economică pe termen mediu.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.